jQuery(document).ready(function($) { // انتخاب تمام نقل‌قول‌ها و لینک‌های داخل آنها $('blockquote a').each(function() { // ایجاد یک عنصر img برای آیکن var icon = $(''); icon.attr('src', 'https://www.vakilsharifi.com/wp-content/uploads/2024/12/icons8-box-move-left-40.png'); // آدرس تصویر موردنظر را اینجا قرار دهید icon.attr('alt', 'Icon'); // متن جایگزین تصویر icon.css({ width: '40px', // عرض تصویر height: '40px', // ارتفاع تصویر marginLeft: '10px' // فاصله 10 پیکسل با لینک }); // اضافه کردن آیکن به انتهای لینک $(this).append(icon); }); });

مطالبه مهریه بعد از فوت شوهر

زهرا شریفی

 

مطالبه مهریه بعد از فوت شوهر از طریق اجرای ثبت و دادگاه صورت می گیرد. برای این منظور زوجه با در دست داشتن گواهی انحصار وراثت و عقدنامه و با معرفی ماترک شوهر متوفی از طریق دفترخانه اجرای عقد و سپس اجرائیات اداره ثبت اقدام می نماید.

در نوشته حاضر وکیل مهریه تهران دفتر وکالت و مشاوره حقوقی شریفی به طور کاربردی به بیان نحوه مطالبه مهریه از ماترک شوهر فوت شده و سایر موارد مهم می پردازد.

بعلاوه برای مشاوره حقوقی تلفنی، حضوری، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک خود با ما در تماس باشید.

مراحل مطالبه مهریه از ماترک شوهر

▪︎ ابتدا زوجه گواهی حصر وراثت شوهر را از طریق شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی دریافت می کند.

▪︎ بعد از آن با گواهی صادره و اصل عقدنامه به دفترخانه ازدواج که عقد زوجین را جاری نموده مراجعه و درخواست مطالبه مهریه از بدهکار (وراث قانونی) می نماید.

▪︎ سردفتر مراتب مطالبه مهریه را به وراث ابلاغ می کند. پس از آن تقاضانامه و مدارک موجود را به اجرائیات اداره ثبت اسناد و املاک جهت انجام بقیه امور ارسال می کند‌.

▪︎ اگر وراث نسبت به پرداخت مهریه اقدامی ننمودند، در اجرائیات، زوجه درخواست توقیف ماترک شوهر را می نماید.

▪︎ پس از توقیف اموالی که رسماً به نام متوفی است، نوبت به کارشناسی با هزینه خواهان و مزایده اموال می رسد. مهریه از محل وجه حاصل از مزایده و فروش مال وصول می شود. زوجه خود می تواند مال توقیف شده را تملک کند‌.

بیشتر بدانید:

مهریه و همه چیز در مورد آن

▪︎ گاهی تمام یا بخشی از طلب زن در اجرائیات وصول نمی شود. در این صورت با صدور گواهی عدم دریافت مهریه از سوی ثبت، زوجه بابت تمام یا بخش دریافت نشده در دادگاه خانواده دعوی مطالبه مهریه مطرح می کند.

▪︎ محکوم له پس از صدور رای قطعی و در مرحله اجرای احکام‌ می تواند دارایی متوفی را توقیف و به مزایده گذارد. همچنین در ضمن دادرسی با درخواست تامین خواسته اموال شناسایی شده متوفی را توقیف نماید.‌

پرداخت مهریه بابت بدهی متوفی

مهریه علاوه بر اینکه بدهی متوفی محسوب می شود طلب ممتازه زن نیز بشمار می رود.‌ طبق قانون پرداخت بدهی متوفی قبل از خارج نمودن وصیت از ماترک و تقسیم ارث باید صورت بگیرد. از این قاعده مهریه زوجه مستثنی نمی باشد.

بیشتر بدانید:

سهم الارث زوجه و نحوه تقسیم آن

هر یک از وراث به نسبت سهم الارث خود تکلیف بر پرداخت مهریه دارند. لکن زائد بر ارث خود مسئولیتی برعهده آنها نمی باشد.

زوجه علاوه براینکه سهم خود را از یک چهارم (در صورت فقدان فرزند برای مورث) یا یک هشتم (در صورت فرزند دار بودن متوفی) از ماترک وصول می کند. وی می تواند مهریه که با وقوع عقد بر ذمه شوهر بوده را از وراث قانونی وی مطالبه نماید.

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی در امور مهریه و اعطای وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

۱- فرق مهریه عندالمطالبه با عندالاستطاعه در چیست؟

در مهریه عندالمطالبه هر زمان زن آن را مطالبه کند شوهر باید بپردازد. در عندالاستطاعه در صورت ملائت مالی، مرد تکلیف بر پرداخت دارد.

۲- اگر مرد از همسر اول اولاد داشته باشد سهم الارث زن چه میزان است؟

یک هشتم اموال منقول و یک هشتم قیمت اموال غیرمنقول که شامل زمین و ابنیه می شود.

۳- آیا وراث را می توان جلب نمود؟

در مطالبه مهریه بعد از فوت شوهر نمی توان وراث را بازداشت نمود. چراکه جلب مختص محکوم علیه است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *