مهریه بعد از طلاق

زهرا شریفی

 

بعد از طلاق امکان وصول مهریه در صورت عدم پرداخت تمام‌ یا قسمتی از آن وجود دارد. مهریه مالی است اعم از سکه، وجه نقد، مال منقول یا غیرمنقول. از زمان نکاح زن مالک آن می شود و بر ذمه مرد قرار گرفته که با مطالبه زن پرداخت کند.

در این مقاله وکیل مهریه تهران به طور کاربردی به بیان مهریه بعد از طلاق می پردازد.

همچنین شما می توانید برای مشاوره حقوقی، اعطای وکالت، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.

شرایط مهریه در زمان طلاق

با وقوع اختلاف میان زن و شوهر معمولا زوجه درصدد مطالبه مهریه فی القباله بر می آید.

اصل بر عندالمطالبه بودن مهریه است مگر در سند ازدواج شرط استطاعت زوج یا به عبارتی عندالاستطاعه بودن مهریه شرط شده باشد. در این صورت هر زمان مرد ملائت مالی داشته باشد امکان وصول آن خواهد بود.

طبق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده (۱۳۹۱) مرد باید در زمان طلاق تکلیف حقوق مالی زن از جمله مهریه را مشخص کند.

بیشتر بدانید:

مهریه و همه چیز در مورد آن

ماده ۲۹: “دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج، تکلیف جهیزیه، مهریه و نفقه زوجه، اطفال و حمل را معین و همچنین اجرت‌المثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده (336) قانون مدنی تعیین و در مورد چگونگی حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینه‌های حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می‌کند. همچنین دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل، ترتیب، زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند. ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است. طلاق در صورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم‌به نیز ثبت می‌شود. در هرحال، هرگاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد می‌تواند پس از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام کند.”

زن می تواند با رضایت به ثبت طلاق، وصول مهریه را موکول به بعد از طلاق نماید. در این صورت، عدم دریافت مهریه یا هر بخش از آن در سند طلاق قید می شود.

از سوی دیگر با پذیرش اعسار مرد و تقسیط آن، عملاً بخشی از مهریه بعد از طلاق پرداخت می شود. لکن مرد باید مبلغ پیش پرداخت و اقساط معوقه را در زمان جاری شدن صیغه طلاق تادیه نماید.

طبق بخش اخیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده، زن بعد از طلاق می تواند با دسترسی به اموال مرد، به اجرای احکام دادگاه صادرکننده رای مراجعه و مهریه یا مابقی آن را وصول نماید.

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی و اعطای وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *