jQuery(document).ready(function($) { // انتخاب تمام نقل‌قول‌ها و لینک‌های داخل آنها $('blockquote a').each(function() { // ایجاد یک عنصر img برای آیکن var icon = $(''); icon.attr('src', 'https://www.vakilsharifi.com/wp-content/uploads/2024/12/icons8-box-move-left-40.png'); // آدرس تصویر موردنظر را اینجا قرار دهید icon.attr('alt', 'Icon'); // متن جایگزین تصویر icon.css({ width: '40px', // عرض تصویر height: '40px', // ارتفاع تصویر marginLeft: '10px' // فاصله 10 پیکسل با لینک }); // اضافه کردن آیکن به انتهای لینک $(this).append(icon); }); });

نمونه دادخواست تقسیم ترکه

زهرا شریفی

دادخواست تقسیم ترکه زمانی تقدیم می‌شود که میان ورثه در تقسیم اموال به جامانده از متوفی به هر علت اختلاف وجود داشته باشد، شخصی که فوت می‌کند اموال وی داخل ترکه شده و وراث قانونی حین الفوت طبق گواهی انحصار وراثت، مالکین مشاعی ترکه محسوب می‌شوند.

تا زمانی که تقسیم انجام نشده است خواه به تراضی یا از طریق دادگاه، مالکیت مشاعی ورثه در ماترک باقی می‌ماند. پس از تقسیم ترکه، هر یک از وراث به نسبت سهم‌الارث به طور مفروزی و معین، حصه خود را متصرف می‌شود.

دعوی تقسیم ترکه

تقسیم ترکه دعوایی است که به موجب آن و به دنبال دادخواست خواهان، دادگاه اقدام به تقسیم اموال متوفی که از سوی ورثه معرفی شده‌اند، می‌نماید. اموال موضوع دعوا می‌تواند خانه، مغازه، حق سرقفلی، زمین، خودرو، حساب بانکی، اوراق بهادار و… باشد.

دادگاه در حین رسیدگی به دعوی تقسیم ترکه، موضوع را جهت برآورد و ارزیابی اموال موضوع دعوی و طریقه تقسیم اموال به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می‌دهد. اگر قبلاً درخواست تحریر ترکه شده است، صورتجلسه تحریر ضمیمه دادخواست می‌شود.

بهتر است در صورت تعدد اموال قبل از دعوی تقسیم ترکه، دعوی مهر و موم و تحریر ترکه اقامه شود تا به موجب آن دارایی ها و دیون متوفی مشخص شود. ضمن اینکه، چنانچه بیم حیف و میل اموال مودث توسط ورثه یا اشخاص ثالث باشد، اموال مهر و موم شده و ضمن صورتجلسه، دارایی و دیون مورث تحریر می‌شود.

شرایط دادخواست تقسیم ترکه

▪︎ دعوی تقسیم ترکه در صلاحیت دادگاه حقوقی آخرین محل اقامت متوفی است.

▪︎ دعوایی غیر مالی است. هزینه دادرسی بر اساس آخرین بخشنامه محاسبه هزینه دادرسی رئیس قوه قضاییه (۱۳۹۶)  پرداخت می‌شود.

▪︎ خواهان دعوی تقسیم ترکه، هر یک از ورثه یا موصی‌له در صورتی که وصیت به بخش مشاع ترکه شده باشد، است. خواندگان دعوی تقسیم ترکه، کلیه وراث قانونی و موصی‌له در صورتی که وصیت‌ نسبت به مال مشاع ترکه باشد. همینطور وصی وقتی که شخصی عهده‌دار امور متوفی برای بعد از فوت تعیین شده باشد. چنانچه نام یکی از اشخاص فوق در ستون خواندگان ذکر نشود، قرار عدم استماع دعوا صادر می‌شود.

▪︎ در مواردی که وصیت نامه وجود دارد، از سوی موصی‌له یا وصی به دادگاه ارائه می‌گردد. در این صورت اگر موصی‌له و وصی شخصی غیر از ورثه باشند باید جزء خواندگان قرار بگیرند.

▪︎ اگر بین وراث، محجور (صغیر زیر هجده سال یا مجنون یا سفیه) یا غایب مفقودالاثر باشد، تقسیم ترکه الزاماً در دادگاه انجام‌ می‌شود. در این صورت قیم محجور یا امین غائب به نمایندگی از آنها، خواهان یا خوانده در دادخواست می‌باشند.

لازم به ذکر است، تنظیم دادخواست تقسیم ترکه صحیح و نتیجه‌بخش مستلزم بررسی اسناد و مدارک به طور موردی می‌باشد.

نمونه دادخواست تقسیم ترکه

خواهان…

خواندگان….

وکیل خواهان: زهرا شریفی وکیل پایه یک دادگستری

خواسته: تقسیم ترکه و در صورت عدم امکان تقسیم، صدور حکم بر فروش و تقسیم وجه حاصله بین طرفین به نسبت حصه هر یک از طرفین نسبت به حساب بانکی با مشخصات…، ملک به پلاک ثبتی… بخش … واقع در…، یک قطعه زمین به پلاک ثبتی…. بخش… واقع در… ، آپارتمان به شماره مبایعه نامه و تاریخ….. خودرو به شماره انتظامی… بعلاوه خسارات دادرسی

ادله و منضمات دادخواست: وکالتنامه الکترونیکی وکیل، گواهی انحصار وراثت، صورتجلسه تحریر ترکه شماره … مورخ…، اسناد مالکیت و مبایعه نامه، کارت مالکیت خودرو، دفترچه حساب بانکی و ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری.

ریاست محترم دادگاه حقوقی…

با سلام احتراماً به استحضار می رساند: خواهان و خواندگان به موجب گواهی حصر وراثت به شماره و تاریخ… صادره از دادگاه صلح، وراث قانونی مرحوم … می‌باشند. بر اساس تحریر ترکه صورت گرفته، ماترک به جا مانده از متوفی شامل اموال مرقوم در ستون خواسته می‌باشد.

از آنجا که در نحوه تقسیم ماترک، میان وراث اختلاف حادث شده است، لهذا مستنداً به ماده ۵۸۹ قانون مدنی و مواد ۳۰۰ و ۳۱۷ قانون امور حسبی، درخواست رسیدگی و صدور حکم بر تقسیم ماترک متوفی و در صورت عدم امکان تقسیم حکم به فروش اموال و تقسیم بین وراث با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری و خسارات دادرسی مورد استدعاست.  با احترام

کلام آخر

در بسیاری مواقع، به واسطه اختلاف بین ورثه و اختلاف در مالکیت ماترک یا قبول نداشتن وصیت‌نامه عادی یا به هر دلیل دیگری، مطرح نمودن دعوی قضایی تقسیم ترکه ضروری است. در این صورت هر یک از وراث می‌تواند این دعوا را در دادگاه مطرح و مدارک مبنی بر مالکیت مورث را ضمیمه دادخواست نماید. با توجه به اهمیت دعوی تقسیم ترکه، تنظیم دادخواست توسط وکیل ارث مجرب توصیه می‌شود.

به منظور دریافت مشاوره در امور ارث و تنظیم دادخواست تقسیم ترکه با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ با ما در تماس باشید. همچنین برای تنظیم شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک از طریق راههای ارتباطی فوق تماس حصل نمایید.

                   دفتر وکالت و مشاوره حقوقی شریفی

سوالات متداول

۱- هزینه کارشناسی در دادخواست تقسیم ترکه چه میزان است؟

معمولاً در این دعوی هزینه کارشناس رسمی تا ۲ میلیون تومان است.

۲- آیا ورثه پس از صدور حکم فروش و در مرحله اجرای حکم می توانند سهم خود را منتقل کنند؟

ایرادی بر آن نیست. ورثه هر زمان می‌توانند سهم‌الارث خود را به دیگری منتقل نمایند.

۳- آیا خواهان می‌تواند هزینه‌هایی که در طول دعوی شده را بگیرد؟

اگر خواهان در خواسته دادخواست خسارات دادرسی را قید نموده باشد، دادگاه در دعوی تقسیم ترکه خواندگان را به نسبت سهم‌الارث محکوم می‌نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *