- کیفرخواست و انواع آن – مندرجات کیفرخواست - 2024-10-05
- وضعیت حقوقی معامله به قصد فرار از دین - 2024-10-02
- انتقال مبیع پیش از تحقق شرط فاسخ - 2024-09-30
طلاق به دلیل اختیار نمودن همسر دوم ضمن شروط عقد نکاح و سایر قوانین آمده است. هرگاه زوج بدون رضایت زوجه و بدون مجوز قانونی اقدام به ازدواج مجدد نماید شرط طلاق زن محقق می شود. از این رو می تواند با اقامه دعوی و ارائه دلیل خود را مطلقه نماید.
در این مقاله وکیل طلاق تهران به بیان طلاق به درخواست زوجه به دلیل اختیار نمودن همسر دوم و شرایط آن می پردازد.
همچنین شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.
طلاق به درخواست زوجه به استناد همسر دوم
فهرست مطالب
در حقوق ایران حق طلاق با مرد است. زن در صورتی می تواند طلاق بگیرد که از نوع توافقی یا با تفویض وکالت از سوی مرد باشد. در مواردی زن ناچار است عسر و حرج خود و تحقق یکی از شرط ضمن عقد نکاح را ثابت کند.
یکی از مواردی که در اثر سوءمعاشرت و ناسازگاری مرد ادامه زندگی برای زن قابل تحمل نمی شود اختیار نمودن همسر دوم است. از این رو ناچار است در پی احقاق حق و مطلقه کردن خود برآید.
در بسیاری مواقع مرد با زن دیگری رابطه نامشروع دارد. لذا زن با طرح شکایت ارتباط نامشروع از نوع زنا یا مادون زنا در پی احقاق حق خود بر می آید. در این صورت حکم قطعی ارتباط نامشروع مجوز طلاق زوجه محسوب می شود.
علاوه بر این هرگاه زن به هر نحو از ازدواج دوم مرد اطلاع حاصل کند، می تواند درخواست طلاق نماید.
بیشتر بدانید:
موارد جواز و عدم جواز همسر دوم
اختیار همسر دوم به جز در موارد رضایت همسر اول، غیر قانونی بوده و دلیل طلاق زوجه محسوب می شود خواه نکاح دوم دائم باشد یا موقت.
از سوی دیگر اگر زن از مرد تمکین نکند و ناشزه باشد. علاوه بر اینکه حقی بر نفقه نخواهد داشت مرد می تواند از دادگاه درخواست ازدواج مجدد نماید. در این صورت ازدواج مرد قانونی بوده و دلیل طلاق زن نمی باشد.
طبق ردیف ۱۲ از بند ب شروط ضمن عقدنامه، نکاح دوم مرد بدون رضایت همسر اول مجوز طلاق زوجه است.
بند ب- ضمن عقد نکاح/عقد خارج لازم زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر داد که در موارد مشروحه زیر با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز از دادگاه پس از انتخاب نوع طلاق خود را مطلقه نماید و نیز به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر داد تا در صورت بذل از طرف او قبول نماید.
بیشتر بدانید:
مواردی که زن می تواند حسب مورد از دادگاه تقاضای صدور اجازه طلاق نماید بشرح زیر است:
….
۱۲- زوج همسر دیگری بدون رضايت اختيار كند يا به تشخيص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننمايد.
نوع طلاق
اگر زن در قبال طلاق هیچ بخشی از مهریه را نبخشد طلاق از نوع رجعی بوده و مرد در مدت سه ماه عده حق رجوع به زوجیت سابق را خواهد داشت. رجوع با اراده مرد محقق می شود و زن در آن نقشی ندارد.
چنانچه زوجه هر مبلغی از مهریه را ببخشد ولو اندک، طلاق از نوع بائن و خلع می باشد. در این صورت با اجرای طلاق و ثبت آن زوجیت خاتمه یافته و در مدت عده حق رجوع برای مرد نمی باشد.
رای وحدت رویه
رأی وحدت رویه شماره ۷۱۶ ـ ۱۳۸۹/۰۷/۲۰ هیأت عمومی دیوان عالی کشور
◇ نظر به اینکه مطابق ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی تمکین از زوج تکلیف قانونی زوجه است، بنابراین در صورتی که بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع و زوج این امر را در دادگاه اثبات و با اخذ اجازه از دادگاه همسر دیگری اختیار نماید، وکالت زوجه از زوج در طلاق که به حکم ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی ضمن عقد نکاح شرط و مراتب در سند ازدواج ذیل بند ب شرایط ضمن عقد در ردیف ۱۲ قید گردیده، محقق و قابل اعمال نیست.
جهت دریافت مشاوره تخصصی در امور طلاق و اعطای وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.
سوالات متداول
۱- مجازات جرم رابطه نامشروع چیست؟
طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مجازات جرم تا نود و نه ضربه شلاق است.
۲- اگر زن مرتکب رابطه نامشروع شود آیا مهریه ساقط می شود؟
رابطه نامشروع زن تاثیری در حق وی بر مهریه و میزان آن و همینطور سایر حقوق مالی زن نخواهد داشت.
۳- آیا وجود صیغه نامه نفی کننده حق طلاق زن است؟
صیغه بین طرفین زائل کننده وصف رابطه نامشروع خواهد بود. لکن نفی کننده حق طلاق زن به دلیل اختیار همسر دوم نمی باشد.