لایحه دفاعیه الزام به تکمیل و تحویل آپارتمان

زهرا شریفی

 

لایحه دفاعیه الزام به تکمیل و تحویل آپارتمان با توجه به شروط مقرر بین طرفین و مقررات حاکمه تنظیم‌ می گردد. یکی از آثار انتقال مالکیت تحویل مورد معامله است.

اگر انتقال دهنده ملک را در زمان مقرر تحویل ندهد. ذیحق می تواند دعوای الزام به تحویل اقامه کند. ممکن است مورد معامله در عقود پیش فروش یا مشارکت در ساخت به موقع تکمیل و تحویل نشود.

در این موارد و طرح دعوا، تنظیم لایحه دفاعیه صحیح و نتیجه بخش در پیشبرد پرونده موثر است. در ادامه وکیل ملکی نکات کلیدی و مهم را در این خصوص بیان می کند.

 

لزوم تکمیل و تحویل ملک

در حقوق ایران‌ با انعقاد عقد مالکیت منتقل می شود. از این رو متعهد می بایست از عهده شروط قراردادی برآید.

در عقودی چون مشارکت در ساخت که عقدی تملیکی – عهدی است. سازنده متعهد می شود در مدت معین واحدها را ساخته و تکمیل کند. سپس سهم مالک یا پیش خریدار را تحویل دهد.

در بسیاری مواقع دلایلی چون گران‌ شدن مصالح یا عدم توانایی سازنده موجبات نقض تعهد سازنده را فراهم می کند.

ممکن است ملک موضوع دعوا میان چند نفر مشاع باشد. در مورد هر یک لازم است دفاع و لایحه دفاعیه محق بودن خواهان در دعوا نگارش شود.

بیشتر بدانید:

الزام به ایفای تعهد و مراحل آن

حق فسخ مشتری وقتی ایجاد می شود که حکم الزام به تحویل صادر شود. لکن در مرحله اجرا آپارتمان به هر دلیلی قابل تحویل مباشد.

در مواردی نیز در قرارداد حق فسخ مستقیم برای انتقال گیرنده پیش بینی می شود. به طور کلی می بایست طبق مفاد و شروط فیمابین دفاع نمود.

تنظیم لایحه دفاعیه

برای تنظیم لایحه دفاعیه توجه به چند نکته ضروری است.

▪︎ خواهان می بایست خود به تعهدات قراردادی عمل نموده باشد. لازم به ذکر است عدم ایفای تعهد، انجام اصل تعهد را از بین نمی برد. لکن دریافت وجه التزام تاخیر در تکمیل و تحویل مستلزم انجام‌ تعهدات انتقال گیرنده می باشد.

به عبارتی باید در سررسید چک یا در زمان مورد تراضی ثمن را پرداخته باشد. در غیر این صورت نمی توان در خصوص خسارات قراردادی مطالبه گری نمود. به این امر در نوشتن لایحه دفاعیه توجه می شود.

بیشتر بدانید:

تنظیم لایحه دفاعیه – اصول و شیوه نگارش

▪︎ دعوی مطالبه خسارت بابت عدم بکار بردن مصالح مندرج در قرارداد با نظر کارشناس خواهد بود. در این صورت در لایحه موارد تخلف و عدم مطابقت ملک با شروط قرارداد ارائه می گردد.

▪︎ در ملک مشاعی دعوا باید به طرفیت همه شرکا و متعهد مطرح شده باشد. چراکه تسلیم و تصرف ملک مشاع منوط به رضایت همه شرکاست. این موضوع در زمان تنظیم لایحه دفاعیه مدنظر قرار می گیرد.

▪︎ رویکرد محاکم اغلب بر این است که دعوی الزام به تحویل را از مالک دارای سند عادی نمی پذیرند. بنابراین ابتدا یا همزمان، باید دعوی الزام به تنظیم سند رسمی اقامه شود.

▪︎ اگر امکان تحویل ملک وجود نداشته باشد قرارداد حسب مورد قابل فسخ یا منفسخ است. بنابراین لایحه دفاعیه الزام به تکمیل و تحویل آپارتمان با در نظر گرفتن نکات مذکور و سایر موارد نوشته می شود.

 

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی و تنظیم‌ لایحه دفاعیه با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید. همچنین شما می توانید برای تنظیم دادخواست، شکواییه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *