- قرار تعلیق تعقیب – شرایط و موارد صدور - 2024-09-16
- تاثیر توبه در سقوط مجازات - 2024-09-14
- قرار نظارت قضایی – انواع – اعتراض – موارد صدور - 2024-09-11
لایحه دفاعیه تایید فسخ قرارداد مشارکت در ساخت با توجه به اینکه فسخ طریق انحلال و خاتمه قرارداد است. می بایست به طور جامع و مستدل و مستند تنظیم گردد.
قرارداد مشارکت در ساخت عقدی لازم و مستمر است. لکن در مواردی ضمن عقد حق فسخ برای طرفین یا یکی از آنها پیش بینی می شود. در این صورت متعهدله می تواند در صورت نقض تعهد از سوی طرف قراردادی حق قانونی خود را اعمال نماید.
برای این منظور پس از ایجاد حق، با اعلام فسخ به موجب اظهارنامه، اراده ذیحق مبنی بر انحلال قرارداد به طرف مقابل اعلام می گردد.
پس از آن جهت برخورداری از آثار قانونی، دعوی تایید فسخ در دادگاه حقوقی محل ملک اقامه می شود.
از این رو تنظیم لایحه دفاعیه کامل جهت احقاق حقوق ذیحق ضروری است.
نمونه لایحه تایید فسخ قرارداد
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی …
با سلام و احترام، به وکالت از خواهان پرونده (مالک قرارداد مشارکت در ساخت) به استحضار عالی می رساند: مالک و شرکت سازنده در مورخ … جهت تخریب و ساخت و ساز چند واحد به مدت ۲۴ ماه اقدام به انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت می نمایند.
بند ۱۲ قرارداد مقرر می دارد: چنانچه سازنده کار را بدون دلیل موجه معطل بگذارد، مالک حق فسخ عقد را خواهد داشت. لکن قبل از فسخ می بایست جلسه ای با حضور طرفین جهت تعیین تکلیف ادامه کار تشکیل گردد.
در صورت عدم حصول نتیجه، ذیحق اقدام به تامین دلیل از شورای حل اختلاف به منظور برآورد عملیات انجام شده می نماید. پس از آن از طریق اظهارنامه مراتب فسخ را اعلام می نماید.
لکن علیرغم ایفای تعهدات مالک، پس از نه ماه از تاریخ شروع ساخت و ساز، سازنده که صرفاً بخشی از ملک را ساخته است، مابقی را نیمه کاره رها نموده و متواری می شود.
بعلاوه در این مدت به دفعات و به بهانه های مختلف از جمله پرداخت وجه به شهرداری، از موکل مبالغی دریافت نموده که رسیدهای آن ضمیمه پرونده است.
خواهان با توجه به بند ۱۲ قرارداد و تحقق حق فسخ، از اختیارات مندرج در این بند استفاده نموده و ابتدا تامین دلیل با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری می نماید. پس از آن مراتب فسخ عقد را از طریق اظهارنامه به آدرس قانونی سازنده اعلام می دارد.
در قرارداد مذکور به لحاظ پیش بینی حق فسخ مستقیم و تحقق آن، مالک حق خود را اعمال نموده است. متعاقباً تایید آن را از دادگاه درخواست نموده است.
به موجب ماده ۲۳۷ قانون مدنی: هر گاه شرط در ضمن عقد شرط فعل باشد، اثباتاً یا نفیاً، کسی که ملتزم به انجام شرط شده است باید آن را به جا بیاورد و در صورت تخلف طرف معامله میتواند به حاکم رجوع نموده تقاضای اجبار به وفای شرط بنماید.
اگرچه تعهد سازنده از نوع شرط فعل است و ماده ۲۳۷ قانون مدنی مقررات آن را بیان نموده است. لکن طرفین می توانند برخلاف مقررات ماده مزبور ضمن عقد شرط نمایند.
به این صورت که توافق کنند اگر متعهد از انجام تعهد تخلف ورزد متعهد له می تواند هر قراردادی از جمله مشارکت در ساخت را فسخ نماید.
بنابراین تراضی بر حق فسخ بدون لزوم اجبار به اجرای شرط ممکن خواهد بود. آنچه مورد توافق قرار گرفته اعطای حق فسخ بدون الزام متعهد بر ایفای تعهد است.
ذی حق فسخ قرارداد کسی است که در نتیجه تخلف طرف مقابل، متحمل زیان و خسارت شده باشد. لذا جهت پیشگیری از ضرر بیشتر قانونگذار حق فسخ را پیش بینی نموده است که در مواقع مقتضی بتوان جهت جلوگیری از خسران، آن را اعمال نمود.
سازنده شرکت ساختمانی و دارای شخصیت حقوقی است. بنابراین دارای اقامتگاه قانونی مشخص نزد اداره ثبت شرکتها می باشد. با این وجود علیرغم چندین بار ابلاغ به اقامتگاه وی، تاکنون در محضر دادگاه حضور نیافته و لایحه ای ارائه ننموده است.
نظر به مراتب فوق و پیش بینی حق فسخ در قرارداد و تحقق آن با توجه به شرط ضمن عقد و لزوم تعیین تکلیف رابطه حقوقی طرفین که با تخلفات سازنده موکل در خسران عدیده واقع شده است. درخواست تایید فسخ قرارداد مشارکت در ساخت و خسارات دادرسی مورد استدعاست.
با تجدید احترام – زهرا شریفی وکیل خواهان
جهت دریافت مشاوره تخصصی و تنظیم لایحه دفاعیه با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.
سلام وقتتون بخیر
از ماه ۱۲ سال ۱۴۰۱ یعنی یکماه مانده به سال ۱۴۰۲ قرار داد مشارکت زمین ۲۰۰ متری با سازنده ای نوشتیم بنا شد که بعد گرفتن پروانه ساختمان به مدت ۱۸ ماه سهم شراکه منو بده …ولی الان که ۷ مرداد ۱۴۰۳ هستش نه اقدامی برای گرفتن پروانه ساخت کردن ، هردفعه به دلایلی ، نه میل انچنانی به انجامش دارن حتی تعدادی از واحدهاهم پیش فروش کرده متاسفانه چون مدت برای گرفتن پروانه مشخص نشده این اقا پشت گوش میندازه و هر بار به دلایلی …همه اینا گفتم اینم بگم بنده چندسال قبل با صاحب زمین قبلی بخاطر عقب نشینی مشکل پیدا کردیم و با شکایت به مراجع قضایی تونستم ۲۰۰ متر زمین کامل بگیرم با داشتن دو رای بدوی و تجدیدنظر ، بعد گذشتن از ۹ ماه از قرار داد ساخت در تاریخ ۱۵ابان ۴۰۲رایی از دیوان امد که بی حقی شده و تمام تلاش بنده با گذشت چندین سال تلاش رای ها لغو شد و سازنده با گذشت بیشتر از ۹ هیچ اقدامی برای پروانه ساخت نکرده بود ولی قبل از قرار داد در جریان همه این شکایات کسری گرفته شده زمییین بود بنه تلاش کردم به دیوان مراجه کردم وه از ماده ۴۷۷ استفاده کردم راه به جایی نرسید از اواسط برج ۸ تا اوایل برج ۱۲ بنده دوندگی کردم که بشه ولی نشد برج ۱۲ با سازنده صحبت کردم گفتم اقا کوتاهی کردی اگر میساختی الان من ناچار بودم که پول زمین بدم نه زمین که از ۲۰۰ متر ۳۳ متر رفته و مانده ۱۶۶ متر و با صحبتی که شد که با اقای سازنده مبنی بر اینکه الان ما ۱۶۶ متر داریم هیییچ اقدامیم برای پروانه نکردی ایا مایل به ساخت هستی با ۱۶۶ متر باقی مانده گفتن اره ولی همچنان نه اقدامی برای پروانه کردن نه حتی چاله ای کنده نشده فقط برج ۲ فیشی برای استارت پروانه ساخت واریز کردن و همچنان هیچ …ایا راهی برای فسخ قرارداد دارم بانوی گرامی لطفا راهنمایی بفرمایید و پیشاپیش سپاسگذارم از زحمات شما و خسته نباشید ✌️🙏
با سلام و وقت بخیر، برای فسخ می بایست این حق در قرارداد پیش بینی شده باشد در غیر این صورت، ابتدا الزام سازنده را به ایفای تعهد بخواهید در صورت عدم اجرای کار، معامله را فسخ کنید. اگر عدم انجام تعهد ناشی از فعل طرف مقابل باشد سازنده می تواند به آن استناد کند. لکن رافع تکلیف وی جهت ساخت و تکمیل نمی باشد. در هر حال اظهارنظر دقیق تر مستلزم بررسی قرارداد و مدارک موجود است.