- قرار تعلیق تعقیب – شرایط و موارد صدور - 2024-09-16
- تاثیر توبه در سقوط مجازات - 2024-09-14
- قرار نظارت قضایی – انواع – اعتراض – موارد صدور - 2024-09-11
لایحه دفاعیه دعوی تقسیم ترکه به عنوان دعوای موروثی و تقسیم صحیح اموال متوفی حائز اهمیت است. در صورت توافق و عدم اختلاف اموال به جامانده از مورث بین ورثه تقسیم می شود.
تقسیم ترکه طبق مقررات و قواعد آمره ارث در قانون مدنی صورت می گیرد. اموال منقول و غیرمنقول، سپرده بانکی، اوراق بهادار و به طور کلی ماترک متوفی در دایره تقسیم قرار می گیرند.
از این رو در دعوای تقسیم ترکه لازم است دفاع مناسب با تنظیم لایحه دفاعیه صحیح و نتیجه بخش به عمل آید. در ادامه وکیل ارث تهران نکات مهم در مورد تقسیم ترکه را بیان می کند.
تقسیم ترکه چیست؟
شخصی که فوت می کند دارایی و دیون وی داخل مجموعه ای به نام ترکه می شود. تا قبل از تقسیم، مالکیت وراث نسبت به ماترک مشاعی است.
از این رو هر یک در ذره ذره ترکه سهیم و شریک هستند. بعد از تقسیم و مشخص شدن سهام هر یک، مالک مفروزی حصه خود می گردند.
ممکن است در این میان وارثی مدعی حقی بر اموال باشد. یا اختلافی حادث شده و ترکه با توافق تقسیم نشود. در این صورت دعوی تقسیم ترکه از سوی هر یک از وراث به طرفیت بقیه مطرح می شود.
بیشتر بدانید:
لایحه دفاعیه در این دعوا نقش بسزایی خواهد داشت. دعاوی راجع به ارث از جمله تقسیم ترکه نیازمند تسلط بر مقررات جاریه و احکام ارث می باشد. چراکه لازمه تنظیم لایحه صحیح می باشد.
تنظیم لایحه دفاعیه
لایحه دفاعیه سندی عادی است که مطالب آن در طول دادرسی تا احقاق کامل حق به نفع تنظیم کننده قابل استناد است. بعلاوه اگر به درستی نگارش نشود. ممکن است طرف مقابل به نفع خود از آن بهره بری کند. در دعوای تقسیم ترکه مواردی چند لازم توجه است.
▪︎ خواهان اموال منقول و غیرمنقول متوفی را معرفی می کند. لازم است در مورد مبایعه نامه یا قولنامه، دعوای اثبات مالکیت مورث مطرح شود.
▪︎ در صورت تعدد اموال و وراث دادگاه موضوع را به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می دهد. تقسیم اموال بر اساس قاعده به ترتیب از طریق افراز، تعدیل، تقسیم به رد و فروش صورت می گیرد. در اینجا با توجه به شرایط پرونده اگر مواردی لازم است. ضمن لایحه دفاعیه به دادگاه یا کارشناس متذکر می گردد.
بیشتر بدانید:
▪︎ شخص ثالث که برای خود از ترکه حقی قائل است. می تواند در دعوا تقسیم ترکه ورود ثالث نماید یا پس از قطعیت حکم تقسیم ترکه، دادخواست اعتراض ثالث حکمی بدهد. بدیهی هست دفاعیات لازم ضمن لایحه به دادگاه ارائه می گردد.
▪︎ اگر احد از وراث یا ثالث وصیتنامه عادی داشته باشد. باید ابتدا تنفیذ آن را از دادگاه درخواست کند. برای این منظور دعوای تنفیذ وصیتنامه مطرح و از دادگاه می خواهد با دعوای تقسیم ترکه توامان رسیدگی شود. در این صورت پس از صدور قرار رسیدگی توامان، در لایحه دفاعیه موارد و دفاعیات آورده می شوند.
جهت دریافت مشاوره تخصصی و تنظیم لایحه دفاعیه با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید. همچنین شما می توانید برای تنظیم دادخواست، شکواییه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.