لایحه دفاعیه رای داوری

زهرا شریفی

 

لایحه دفاعیه رای داوری می بایست مستدل و مستند و موجه باشد. هدف از تنظیم‌ لایحه دستیابی به نتیجه مطلوب و احقاق حق تضییع شده در نتیجه رای داوری است.

در بسیاری مواقع رای توسط افراد غیرحقوقی صادر می شود. لذا ضمن اعتراض به آن، دادگاه به عنوان نهاد نظارتی آن را به نوعی بازبینی می کند.

در مقاله حاضر نحوه تنظیم‌ لایحه دفاعیه رای داوری با توجه به جهات ابطال در قانون آیین دادرسی مدنی را بیان می کنیم.

ضمن اینکه شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.

 

لایحه دفاعیه نقض رای داور

متضرر از رای داوری به موجب لایحه درخواست نقض رای و مدارک و اظهارات طرف مقابل را می نماید.

لایحه می بایست مستدل به قواعد حقوقی و مستند به قوانین و مقررات باشد. نوشته ای شفاف و سلیس است که گویای دفاعیات بر حق تنظیم‌ کننده آن می باشد.

در بسیاری موارد رای داوری صادر می شود لکن به حقوق محکوم علیه لطمه وارد شده است. از این رو درصدد احقاق حق و تنظیم‌ لایحه دفاعیه بر می آید.

برای این منظور باید به طور صحیح استدلال شود. رای صادره برخلاف مقررات داوری مواد ۴۵۴ تا ۵۱۰ قانون آیین دادرسی مدنی و سایر مقررات آمره می باشد.

بیشتر بدانید:

تنظیم لایحه دفاعیه – اصول و شیوه نگارش

محکوم علیه حق دارد ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ رای به آن اعتراض کند. اعتراض به موجب دادخواست و از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت می شود.

بعد از آن لایحه دفاعیه به دادگاه تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری ارسال می گردد.‌ دعوای داوری در شعباتی از این دادگاه رسیدگی می شود.

موارد نقض رای داوری

جهات ابطال رای داور در ماده ۴۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است. مهمترین آن مخالف بودن رای با قوانین موجد حق است.

به این معنا که رای نباید مخالف مقررات آمره و نظم عمومی باشد در غیر این صورت از موجبات ابطال بشمار می رود. اگر متضرر به نقض قوانین موجد حق هم استناد نکند. دادگاه به آن توجه می کند و رأی قابل نقض است.

موارد دیگر نقض رای که می توان در لایحه دفاعیه به آن استناد نمود، صلاحیت داور است. داور باید صلاحیت رسیدگی به موضوع را داشته باشد. این اختیار از توافق طرفین ضمن شرط داوری یا قرارداد داوری بدست می آید.

داور باید در مدت سه ماه یا در مهلت تمدید، رای را صادر و به طرفین ابلاغ نماید. یکی از ایرادات رای، عدم ابلاغ ظرف مهلت داوری است.

داور می بایست در حدود موضوع داوری و خواسته خواهان اظهارنظر کند والا از جهات بطلان است.

رای نباید مخالف مقررات آمره و مواد ۲۲، ۴۶، ۴۷ و ۴۸ قانون ثبت باشد. به موجب ماده ۲۲ دولت فقط کسی را مالک می شناسد که نام وی در دفتر املاک ثبت شده یا ملک وراثتاً به وی منتقل شده باشد.

بیشتر بدانید:

ابطال رای داوری-چگونه رای را باطل کنیم

سند عادی در هیچ یک از ادارات و سازمان های دولتی پذیرفته نمی شود. اما این امر نافی مالکیت انتقال گیرنده از زمان وقوع عقد نمی باشد.

داوری در قراردادی جریان دارد که صحیح باشد. بنابراین عقد باطلی که شرط داوری دارد. بطلان عقد موجب بی اعتباری شرط مزبور می گردد.

سه گروه از داوری ممنوع هستند. ۱- افراد فاقد اهلیت قانونی. ۲- افرادی که به موجب حکم قطعی دادگاه از داوری محروم‌ شده اند. ۳- قضات و کارمندان اداری شاغل در محاکم. اگر افراد مذکور اظهارنظر نمایند ولو با توافق طرفین، رای با اعتراض و لایحه دفاعیه قابل ابطال است.

 

جهت دریافت مشاوره داوری و تنظیم‌ لایحه دفاعیه با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *