- قرار تعلیق تعقیب – شرایط و موارد صدور - 2024-09-16
- تاثیر توبه در سقوط مجازات - 2024-09-14
- قرار نظارت قضایی – انواع – اعتراض – موارد صدور - 2024-09-11
انصراف از طلاق توافقی از سوی هر یک از زوجین قبل از صدور رای یا بعد از آن امکانپذیر است. طلاق توافقی عبارت است از انحلال زندگی مشترک طبق تراضی و توافقات طرفین. بدون اینکه مراحل دعوی با کش و قوس و اختلافات فیمابین همراه باشد.
در این جا، طرفین در مورد حقوق مالی زن و حضانت و نحوه ملاقات فرزند (فرزندان) مشترک و نفقه فرزند توافق می کنند.
در این مقاله وکیل طلاق به بیان انصراف هر یک از زوجین در طلاق توافقی قبل و بعد از دادنامه و آثار آن می پردازد.
همچنین شما می توانید برای مشاوره حقوقی، تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی عبارت است از انحلال زندگی مشترک با تراضی طرفین. بدون اینکه مراحل دعوی با کش و قوس و اختلافات فیمابین همراه باشد.
در این صورت طرفین طی توافقی که مورد قبول آنها است مراحل مشاوره و دادخواست و طرح دعوی را در پیش می گیرند. برای این منظور خود یا از طریق وکیل دادگستری اقدام می نمایند.
دادگاه طبق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ می بایست ضمن رسیدگی تکلیف حقوق مالی زوجه و حضانت و ملاقات فرزند مشترک را تعیین کند. در طلاق توافقی دادنامه بر اساس تراضی زن و مرد تنظیم می شود.
چنانچه در موردی به هر دلیل تراضی صورت نگیرد، دادگاه خود تصمیم می گیرد. گواهی عدم امکان سازش باید ظرف ۳ ماه از تاریخ قطعیت و ابلاغ به طرفین اجرا شود. در صورت عدم اجرا در این مدت، مفاد و مندرجات آن از اعتبار ساقط می شوند.
بیشتر بدانید:
انصراف زوجین قبل از قطعیت رای طلاق
با توجه به اینکه مبنای طلاق توافقی تراضی طرفین است. از این رو ممکن است هر یک از زوجین پس از دادخواست به هر علتی از ادامه طلاق منصرف شود.
در نتیجه چون هنوز رسیدگی منتهی به رای نهایی نشده، پرونده مختومه می شود. در این صورت دادخواست مستقل با رعایت شرایط آن تقدیم می شود. با انصراف هر یک از زوجین، تراضی و توافقات طرفین از بین می رود.
انصراف زوجین در مرحله اجرای طلاق
پس از اسقاط حق تجدیدنظر و فرجام خواهی و قطعیت گواهی عدم امکان سازش، نوبت مرحله اجرا می رسد. طبق مواد ۳۴ و ۳۵ قانون حمایت خانواده رأی طلاق توافقی باید ظرف ۳ ماه اجرا شود.
در این مدت طرفین یا وکلای آنها با در دست داشتن اصول گواهی قطعی شده و آزمایش عدم بارداری زوجه، به دفترخانه طلاق مراجعه می کنند.
بیشتر بدانید:
پس از ارائه مدارک اگر طرفین حاضر باشند صیغه طلاق اجرا و ثبت می شود. اگر زوجه از اجرای طلاق منصرف شود و در دفترخانه حاضر نشود. سردفتر به وی ابلاغ می کند ظرف یکهفته جهت اجرای رأی حاضر شود. اگر حاضر نشود به درخواست زوج صیغه جاری می شود.
چنانچه زوج ظرف یکهفته از تاریخ ابلاغ به وی حاضر نشود. صرف حضور زوجه موجب اجرای رای طلاق نمی شود. در این حالت اگر زوج یا وکیل وی تا قبل از انقضای سه ماه حاضر نشوند گواهی عدم امکان سازش ملغی می شود.
جهت دریافت مشاوره تخصصی و وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید.
سوالات متداول
۱- آیا زوجه می تواند از فدیه رجوع نماید؟
فدیه به معنای مهریه بذل شده از سوی زوجه در قبال طلاق است. اگر زن در مدت عده (سه ماه) به مال بذل شده رجوع و آن را مطالبه کند. مرد نیز در مقابل می تواند به نکاح سابق رجوع نماید.
۲- هزینه دفترخانه برعهده کدام یک از طرفین است؟
معمولاً هزینه اجرای طلاق بر عهده درخواست کننده و یا بین طرفین تقسیم می شود.
۳- اگر در مورد پرداخت مهریه توافقی شده باشد و رای اجرا شود می توان اعسار داد؟
با توجه به توافق طرفین در مورد مهریه و عدم انصراف از طلاق، اعسار بعدی قابل استماع نیست.