jQuery(document).ready(function($) { // انتخاب تمام نقل‌قول‌ها و لینک‌های داخل آنها $('blockquote a').each(function() { // ایجاد یک عنصر img برای آیکن var icon = $(''); icon.attr('src', 'https://www.vakilsharifi.com/wp-content/uploads/2024/12/icons8-box-move-left-40.png'); // آدرس تصویر موردنظر را اینجا قرار دهید icon.attr('alt', 'Icon'); // متن جایگزین تصویر icon.css({ width: '40px', // عرض تصویر height: '40px', // ارتفاع تصویر marginLeft: '10px' // فاصله 10 پیکسل با لینک }); // اضافه کردن آیکن به انتهای لینک $(this).append(icon); }); });

نحوه قبول بذل حقوق مالی زوجه در طلاق غیابی

زهرا شریفی

 

قبول بذل حقوق مالی زوجه در طلاق غیابی با توجه به غیبت زوج، نظر به شرط ضمن عقد نکاح با زوجه است. اعمال آن، پس از اثبات عسر و حرج در دادگاه امکانپذیر است.

طبق بند ب شروط ضمن عقد نکاح: …‌ زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل غیر داد تا در صورت بذل از طرف او قبول نماید.

مشخص است زوج ضمن عقد اختیار قبول مابذل را به زوجه اعطا نموده است‌. در دعوی طلاق غیابی که زوجه به طرفیت زوج اقامه می کند.

متواری بودن و غیبت مرد و نحوه اثبات آن، از موارد احراز عسر و حرج و صدور حکم طلاق است.‌ نوع طلاق خلع است.

مرد می تواند پس از اطلاع از رای صادره، ظرف بیست روز در دادگاه بدوی واخواهی نماید.

 

نشست قضایی

 

استان گیلان/ شهر رشت
تاریخ برگزاری: ۱۳۸۰/۰۹/۱۵

موضوع: قبول بذل حق و حقوق زوجه در صدور حکم طلاق غیابی

 

پرسش
زنی درخواست طلاق می‌کند با این استدلال که شوهرش مدتهاست متواری و مجهول‌المکان است و تمام حق و حقوق خودش را بذل می‌کند، چه کسی باید قبول کند طلاق صادر شود؟

 

نظر هیئت عالی
گـرچه سؤال مطروحه نارسا و مبهم است، چنین به ‌نظر مـی‌رسد که زوجه به لحاظ متواری شدن و مجهول‌المکان بودن زوج، در عسر و حرج افتاده و با قبول بقای زوج و بذل تمام حق و حقوق خودش درخواست طلاق می‌کند که با این ترتیب و این‌که مورد منصرف از موارد غایب مفقودالاثر است، اشکالی به‌نظر نمی‌رسد که محکمه با احراز عسر و حرج زوجه و پذیرش درخواست وی اقدام به صدور حکم طلاق نماید.

 

نظر اکثریت
حاکم با احراز عسر و حرج، حکم طلاق را صادر می‌کند و اگر زوجه تمام حق و حقوق را بذل کرد، قبول را هم طبق شرط مندرج در عقدنامه که ضمن‌عقد لازم، زوج به زوجه حق وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر داده است، خودش انجام می‌دهد.

 

نظر اقلیت
حاکم دادگاه باید به ولایت از زوج متواری، قبول کند و حکم طلاق را به ‌لحاظ احراز عسر و حرج، صادر کند.

 

 

جهت دریافت مشاوره تخصصی و وکالت با شماره های ۰۹۱۲۲۰۹۲۰۴۶ – ۸۸۷۴۶۳۶۱ تماس بگیرید. همچنین شما می توانید برای تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه دفاعیه، اظهارنامه و بررسی مدارک با ما در تماس باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *